Национална онкологична конференция СОНМ-МОРЕ 2024

Лектори съвместни СОНМ сесии

д-р Станимир Хасърджиев

Д-р Станимир Хасърджиев е един от основателите и директор на Национална пациентска организация (НПО). През 2005 година инициира учредяването на Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“. Представлява няколко пъти българските пациенти в състава на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. 

Бил е изпълнителен директор и председател на Европейската асоциация на пациентите с чернодробни заболявания (ELPA), както и член на Управителния съвет на Европейски пациентски форум (EPF), пан-европейска организация, чиято главни цели са овластяване на пациентите и тяхното включване в разработването на иновативни здравни политики. 

Занимава се активно с темата за неравенствата в здравеопазването на страните членки на ЕС. Като резултат от това, през декември 2014 г. се сформира партньорството на европейско ниво за достъп до качествено здравеопазване – Patient Access Partnership, основано от Национална пациентска организация и Европейски пациентски форум, в което д-р Хасърджиев заема позицията Генерален секретар на партньорството.

ПАРТНЬОРИ

Спонсори